Mobile language

Lămpi de masă și veioze pentru învățare eficientă

PDF descarca Printeaza acest articol E-mail

Sfaturi pentru selectarea lămpii de masă perfecte

Când micuții noștri ajung la vârsta școlară, devin necesare anumite modificări în camera copiilor. Se pune acum accentul pe o nouă activitate, care înlocuiește joaca și jocurile: învățarea. Cititul, făcutul temelor, învățatul de poezii... Etc., toate necesită un iluminat eficient, dar pe cât de blând posibil pentru ochii copiilor noștri. Nu în ultimul rând, trebuie să ne gândim și la caracteristicile naturale ale camerei atunci când alegem o veioză pentru noile aventuri ale copiilor noștri.

Cum pot asigura circumstanțele potrivite?

Bineînțeles, ar trebui să ne asigurăm că biroul e amplasat la locul potrivit, de preferat aproape de o sursă de lumină naturală. Totuși, deoarece cei mici ajung să facă aceste activități după amiaza târziu sau seara, nu aveți cum să evitați folosirea luminii artificiale în perioada dintre toamnă și primăvară. Vestea bună e că, doar cu puțină atenție, puteți găsi soluția ideală pentru tot și nu trebuie să vă îngrijorați că cei mici își vor forța ochii acasă.

De câte tipuri de lămpi am nevoie?

De obicei, în camera copiilor există o plafonieră centrală care oferă iluminatul general al camerei. Majoritatea dintre noi alegem acest corp de iluminat cu mult înaintea perioadei școlare, dar dacă folosiți în continuare o lampă care a fost montată cu grijă în anii când aveați un bebeluș, merită să vă gândiți din nou cât de bine se va potrivi în această nouă etapă a vieții. E important să luați în considerare amplasarea pe birou și modul în care cad umbrele, ca și înlocuirea luminilor discrete care alungă teama copilașului cu lămpile mai puternice care au o temperatură de culoare albă sau naturală. Acestea ar trebui completate cu lămpi și surse luminoase care pot fi amplasate în mod flexibil, cum ar fi lampadare sau benzi LED. Mai mult, veți avea nevoie și de o lampă de birou de calitate ridicată, de preferat versatilă, pentru studiu și citit.

Unde ar trebui să pun lampa de birou? 

Când alegeți amplasarea pe birou, asigurați-vă că lumina plafonierei sau lumina în general nu este blocată de copilul așezat la birou. Ar trebui să amplasați atât biroul cât și lampa de masă astfel încât lumina naturală și cea artificială să vină din direcțiile potrivite - pentru un copil dreptaci din stânga, pentru unul stângaci din dreapta - ca să evitați formarea de umbre la scris sau la cititul cărților și broșurilor.  Este foarte util ca veioza să fie ajustabilă, adică să fie posibil să schimbați unghiul luminii emise.

Alegeți o lampă de masă inteligentă

În ziua de zi puteți găsi multe lămpi de masă inteligente în categoria lămpilor de birou cu LED: cu luminozitatea și temperatura lor de culoare ajustabilă, ele vă ajută să reglați iluminatul în funcție de nevoile prezente. Modelele echipate cu afișaj digital oferă de asemenea funcții suplimentare utile, cum ar fi ceas, temperatură și setări de alarmă.

Ce temperatură de culoare e ideală?

Dacă are de memorat o poezie sau de învățat pentru o lucrare, e bine să-i oferiți copilului o lumină alb rece, pentru a face învățarea mai eficientă. Pentru citit sau pentru teme, puteți selecta o lumină alb cald sau alb natural, dacă micuțul o preferă. Unele lămpi pentru citit au și o opțiune de iluminat ambiental, așa că le puteți folosi și ca lămpi de veghe.

Nu trebuie să fie doar inteligentă, ci și frumoasă!

Deși funcționalitatea este esențială pentru veiozele folosite pentru studiu, vestea bună pentru copii este că lampa amplasată la ei în cameră poate avea și un design frumos. Încurajăm băieții mai mari să aleagă unul dintre modelele noastre mai serioase, negru, argintiu sau maro, iar fetele să opteze pentru lămpile albe de designer.

 

Ce ar mai trebui să iau în considerare când cumpăr o lampă de masă?

Dacă vă gândiți pe termen lung, merită să alegeți o lampă de masă cu LED. Aceste veioze au o durată de viață de până la 50.000 de ore și o garanție de 5 ani. În acest mod sunteți sigur că nu trebuie să le înlocuiți prea curând. În plus, modelele mai serioase vă permit să reglați temperatura de culoare sau chiar să le opriți automat, și există și unele care vă pot încărca telefonul cu încărcătoarele wireless încorporate.