Construcții și renovări: Când să ne planificăm partea de iluminat?
Imaginează-ți că intri în casa ta unde fiecare cameră este perfect iluminată, cu lumini care urmează ritmul zilei în mod armonios, în timp ce toate luminile sunt eficiente energetic. Cum poți ca să atingi acest ideal în iluminat? Secretul constă în a începe planul de design pe iluminat la timpul potrivit – indiferent dacă renovezi sau dacă construiești o casă nouă.
Începe cu începutul!
Când ești la începutul etapelor de construcție sau renovare, merită să aliniezi iluminatul cu planurile de arhitectură. Dacă cunoști de la început localizarea, tipul și funcțiile surselor de iluminat, ajută pentru a poziționa în mod optim firele, sursele și întrerupătoarele. În acest fel, poți evita modificări ulterioare costisitoare.
Nu iuta de iluminatul exterior! Este esențial ca planificarea surselor de putere și de lumină pe pereți, terasă, gard, decorativ și din curte să asigure o instalare ușoară.
În regulă, la începuturi! Dar ce să iau în considerare?
Ei bine, uită-te peste planuri și gândește-te la ce tip și intensitate a luminilor dorești pentru fiecare încăpere. Lumini de tavan, spoturi, lumini ambientale stilizate, benzi LED, lumini decorative, iluminat difuz sau iluminat pentru pereți? De exemplu, dacă planifici să ai o lampă de podea în sufragerie, asigură-te că există o priză în apropiere.
Ține cont că există cerințe de iluminat diferite pentru fiecare încăpere: în bucătărie și în zona de luat masa ai nevoie de o lumină neutră – lumină ce imită lumina zilei (4000 Kelvin) și un iluminat mai puternic, în timp ce într-un dormitor sau sufragerie, luminile calde (3000 Kelvin) pot crea o atmosferă de calm și relaxare.
Ia în considerare și aportul de lumină naturală și zonele umbrite!
Înainte de a pune deoparte planurile și să incepi a-ți scrie lista, aruncă o privire asupra poziționării și mărimii geamurilor. A beneficia de cât mai multă lumină naturală de afară este de asemenea un alt aspect important al designului de iluminat. E nu doar eficient energetic, îmbunătățește de asemenea confortul spațiului de locuit.
Dacă plănuiești să îți echipezi geamurile casei tale noi cu jaluzele sau parasolare, merită să le iei în considerare devreme, în procesul de design pe iluminat.
Odată ce ai stabilit funcțiunile și tipurile de lămpi, e timpul pentru design!
Cu funcția de filtrare de pe noul nostru website, poți alege ușor funcție de nivelul de luminozitate, culoarea temperaturii și tipul lămpii. Ia-ți timp pentru a selecta materialul, culoarea și textura lămpilor – toate astea contribuie masiv la imaginea de ansamblu a casei tale.
Cât face?
Planificarea costurilor sunt o parte crucială a designului de iluminat. Din fericire, aceastea sunt soluții disponibile azi, ce oferă economii semnificative de energie și durata lungă de viață. De aceea, merită focusul pe lămpile built-in LED sau pe produsele cu dulie pentru sursă de iluminat une poți preselecta și alege sursele de iluminat LED potrivite.
Suplimentar, nu uita de sistemele smart, care sunt disponibile în aproape orice domeniu. Acestea fac iluminatul mai convenabil, eficient energetic și flexibil.
Nu întârzia cu designul de iluminat!
Începe acum, la începutul fazelor de planificare și asigură-te că iluminatul casei se potrivește perfect cu nevoile tale și cu stilul tău! Vorbește cu profesioniștii și colaborați pentru a-ți face casa să lumineze în cea mai bună lumină – indiferent dacă vorbim despre lumini de interior sau de exterior.